U četvrtak, 23. svibnja u 18:00 prikazuje se provokativna hrvatska manjinska koprodukcija Zbudi me – novi film redatelja Marka Šantića koji se bavi ksenofobijom u suvremenom slovenskom društvu. Rok se budi u bolnici gdje je završio nakon nesreće u hotelu u kojem radi. Sve čega se sjeća je rodni grad i dom koji je dijelio s majkom i mlađim bratom. Nakon povratka kući Rok primjećuje da ondje više nije dobrodošao. Polako shvaća koliko je njegova prošlost bila problematična i da njegov brat sada ide istim putem. Iste večeri, 23. svibnja u 19:45 prikazuje se film Savršeni dani, koji je na festivalu u Cannesu nagrađen za najboljeg glumca te osvojio nagradu ekumenskog žirija. Novo remek-djelo velikog njemačkog redatelja Wima Wendersa prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost. Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje.

U petak, 31. svibnja u 18:00 prikazuje se biografska drama Priscilla redateljice Sofije Coppole, o djevojci i supruzi slavnog američkog pjevača Elvisa Presleya. Kroz Priscilline oči, scenaristica i redateljica Sofia Coppola predstavlja nam do danas neviđenu stranu velikog američkog glazbenog mita kroz odnos Elvisa i Priscille te njihov turbulentan brak. Iste večeri, 31. svibnja u 20:10 ponovno se prikazuje film Savršeni dani.

U subotu, 1. lipnja u 20:00 prikazuju se Izazivači, novi film slavnog talijanskog redatelja Luce Guadagnina. Kombinacija romantične i sportske drame sa Zendayom, Joshom O’Connorom i Mikeom Faistom u naslovnim ulogama, još je jedna demonstracija redateljeva iznimnog umijeća istraživanja kompleksnih emocionalnih odnosa, a donosi priču o Tashi koja je nekada bila vrhunska tenisačica, a danas radi kao profesionalna trenerica. Tashi je od svojega supruga Arta napravila teniskog šampiona. Nova prilika ukazat će se kada im u živote uđe Patrick, bivši Tashin dečko i Artov nekadašnji najbolji prijatelj,  s kojim oboje imaju kompliciranu povijest.

+++++

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu

Cijena ulaznice u redovitom programu: 4 EUR (2 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina).

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. Online: dostupne na 
www.kinometropolis.eu (online prodaja zatvara se 2 sata prije početka projekcije).
2. Na recepciji MSU: utorak – petak od 11 do 21 sat, subota i nedjelja od 11 do 18 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije.
3. Na svim fizičkim prodajnim mjestima platforme Ulaznice.hr (ova prodaja zatvara se 1 sat prije početka projekcije) – 
provjerite popis prodajnih mjesta.

Program se odvija uz potporu Grada Zagreba, Europa Cinemas i HAVC-a.