O KINU

Kino Metropolis otvoreno je 2. rujna 2010. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Član je lanca Europa cinemas od siječnja 2013. kao vođa mini grupe od 6 hrvatskih kina (Doku-kino KIC i Ljetno kino Tuškanac u Zagrebu, Kino Novska, kino POU Daruvar te Kinoteka Zlatna vrata u Splitu). Dvorana Gorgona ima 233 mjesta i opremljena je najmodernijom projekcijskom opremom (2K digitalni projektor) i ozvučenjem (Dolby).

U glavnom programu Art-kina Metropolis prikazuju se europski i svjetski igrani filmovi odabrani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i repertoara europskih art-kina. Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom kvalitativno obogatiti filmski repertoar, kao i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.  U programu kina su i hrvatski igrani filmovi. U dječjem programu  prikazuju se probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu. Pokretač Kina Metropolis je Zlatko Vidačković. Programski suradnik Kina Metropolis je Željko Anzulović.
E-mail: artkinometropolis@gmail.com

ULAZNICE

Cijena ulaznice: 4 EUR
Učenici, studenti i umirovljenici: 2 EUR
Popust za učenike, studente i umirovljenike moguće je ostvariti samo prilikom kupnje ulaznica na blagajni kina

PRODAJA ULAZNICA:

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. Online: dostupne na www.kinometropolis.eu (online prodaja se zatvara 2 sata prije početka projekcije).
2. Na recepciji MSU: utorak – petak od 11.00 do 21.00 sat, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije.
3. Na svim fizičkim prodajnim mjestima platforme Ulaznice.hr (ova prodaja se zatvara 1 sat prije početka projekcije) – provjerite popis prodajnih mjesta.