Draga publiko, zbog potrebe sanacije šteta od potresa u našoj dvorani Kino Metropolis je zatvoreno do daljnjeg, kad svi popravci budu gotovi i budemo spremni za nastavak rada obavijestit ćemo vas. Čuvajte se!

Programski voditelj Kina Metropolis: Zlatko Vidačković
Programski suradnik Kina Metropolis: Željko Anzulović
– – –
Art-kino Metropolis otvoreno je 2. rujna 2010. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Član je lanca Europa cinemas od siječnja 2013. kao vođa mini grupe od šest hrvatskih kina (Art-kino Grič i Ljetno kino Tuškanac u Zagrebu, Kino Novska, kino POU Daruvar te Kinoteka Zlatna vrata u Splitu). Dvorana Gorgona ima 233 mjesta i opremljena je najmodernijom projekcijskom opremom (35mm projektor, 2K digitalni projektor, titl projektor) i ozvučenjem (Dolby).

U glavnom programu Art-kina Metropolis prikazuju se europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi odabrani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i repertoara europskih art-kina. Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom kvalitativno obogatiti filmski repertoar, kao i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Program Art-kina Metropolis realizira se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je filmski kritičar Zlatko Vidačković. U programu kina su i hrvatski kratki igrani filmovi koji se često prikazuju kao uvod u dugometražne igrane filmove. U dječjem programu  prikazuju se probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu.


Napomena:
Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti. Online rezervacija i kupovina moguća je na web stranici kinometropolis.eu
Cijena ulaznice: 25 kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn
Profesor Baltazar: Ulaz slobodan
Popust za učenike, studente i umirovljenike moguće je ostvariti samo prilikom kupnje ulaznica na blagajni kina

❗️Rad kina odvija se uz sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika koje su propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske