Programski voditelj Kina Metropolis: Zlatko Vidačković
Programski suradnik Kina Metropolis: Željko Anzulović
—-
Draga publiko, kino Metropolis je zatvoreno, ali pružamo vam mogućnost tromjesečnog besplatnog gledanja art-filmova.
U nastavku je pojašnjenje načina rada i gledanja filmova preko našeg MUBI kanala.
U suradnji s mrežom MUBI, Kino Metropolis osigurava brojne art-filmove besplatno, dostupne na poveznici https://mubi.com/kinometropolis
Registracija na platformi je jednostavna; putem e-pošte ili Facebook profila i upisa podataka platne kartice (koja se tijekom 90 dana neće teretiti), a račun se u svakom trenutku može otkazati bez ikakve naknade. Ukoliko korisnik i nakon 90 dana od dana registracije i dalje želi koristiti MUBI platformu, standardno članstvo će se automatski aktivirati putem dostavljenih podataka. Inače, platforma novim korisnicima omogućava sedmodnevno besplatno korištenje, a posebnim profilom Kina Metropolis omogućeno je čak 90 dana. Platforma je posebna po tome što svakoga dana odabire po jedan novi film koji postaje dostupan za gledanje cijeli mjesec te na taj način korisnici uvijek imaju izbor od 30 filmova koje mogu pogledati bilo kada u roku od mjesec dana.

—————————————————————
Art-kino Metropolis otvoreno je 2. rujna 2010. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Član je lanca Europa cinemas od siječnja 2013. kao vođa mini grupe od šest hrvatskih kina (Art-kino Grič i Ljetno kino Tuškanac u Zagrebu, Kino Novska, kino POU Daruvar te Kinoteka Zlatna vrata u Splitu). Dvorana Gorgona ima 233 mjesta i opremljena je najmodernijom projekcijskom opremom (35mm projektor, 2K digitalni projektor, titl projektor) i ozvučenjem (Dolby).

U glavnom programu Art-kina Metropolis prikazuju se europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi odabrani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i repertoara europskih art-kina. Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom kvalitativno obogatiti filmski repertoar, kao i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Program Art-kina Metropolis realizira se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je filmski kritičar Zlatko Vidačković. U programu kina su i hrvatski kratki igrani filmovi koji se često prikazuju kao uvod u dugometražne igrane filmove. U dječjem programu  prikazuju se probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu.


Napomena:
Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti. Online rezervacija i kupovina moguća je na web stranici ulaznice.hr.
Cijena ulaznice: 25 kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kn
Profesor Baltazar – ulaz slobodan