U prosincu 2023. Kino Metropolis u MSU-u prikazuje pet novih naslova, među kojima je francuska drama JEANNE DU BARRY s Johnnyjem Deppom u naslovnoj ulozi koja je svečano otvorila ovogodišnji festival u Cannesu, o ljubavnom skandalu na dvoru kralja Luja XV. Prikazuje se i pobjednik filmskog festivala u Cannesu te jedan od najhvaljenijih filmova godine – ANATOMIJA PADA o ženi osumnjičenoj za ubojstvo supruga i njihovom slijepom sinu koji se, kao jedini svjedok događaja, nalazi usred moralne dvojbe.

Novi naslov je i hrvatska drama SAMO KAD SE SMIJEM redateljice Vanje Juranić, koja je na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojila Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu (Tihana Lazović) te nagradu Kino Mreže, a donosi priču o Tini koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali, ali kada izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće, suprug Frane počinje pokazivati negodovanje, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije. Novi naslov je i duhovita anti-romantična komedija o ljubavi, braku i vjernosti SEDMO NEBO redateljice Jasne Nanut, o muškarcu koji pokušava isplanirati najbolji način da supruzi prizna da se zaljubio u drugu ženu – mladu plesačicu u popularnoj televizijskoj emisiji na kojoj radi kao redatelj. Prikazuje se i srpski povijesni triler ČUVARI FORMULE redatelja Dragana Bjelogrlića, premijerno prikazan u Locarnu, gdje je osvojio dvije nagrade, te koji je na ZFF-u publika ispratila ovacijama, a donosi priču o skupini mladih jugoslavenskih znanstvenika izloženih smrtonosnoj dozi zračenja, koji u pratnji tajne policije odlaze na liječenje u parišku kliniku gdje ih liječi profesor Mathé, koji kao slamku spasa predloži nikada izvedenu operaciju zamjene koštane srži.

Kino Metropolis, MSU i Europa Cinemas 5. prosinca 2023. u 20 sati poklanjaju publici projekciju talijanskog kino-hita CARAVAGGIOVA SJENA redatelja Michelea Placida, u sklopu ovogodišnjeg izdanja popularne manifestacije Noć europskog filma. Biografska povijesna drama donosi priču iz 1600-tih godina o subverzivnom slikaru Michelangelu Merisiju, poznatom kao Caravaggio i njegovu burnom životu, sitnim obračunima i sukobima te kontinuiranoj potrazi za fascinantnim ženskim i muškim licima koja će inspirirati njegov umjetnički rad.

+++++

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu

Cijena ulaznice u redovitom programu: 4 € (2 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina)

Besplatne ulaznice za Noć europskog filma preuzimaju se na blagajni MSU-a (od utorka do petka od 11 do 21 sat, subotom i nedjeljom od 11 do 18 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije).

Program se odvija uz potporu Grada Zagreba, Europa Cinemas i HAVC-a.