U utorak, 21. svibnja u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu prikazuje se izbor domaćih filmova u sklopu programa Mjesec našeg filma u organizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra. Program u 19:00 počinje dvama kratkim filmovima – Piknik redatelja Jure Pavlovića, koji je prikazan na Berlinaleu 2015. te Rastanak, refleksivni kratkometražni film ceste redateljice Irene Škorić. Program se iste večeri u 19:30 nastavlja domaćim kultnim klasikom Kontesa Dora redatelja Zvonimira Berkovića, uz gostovanje glumca Rade Šerbedžije koji će najaviti film te održati razgovor s publikom nakon projekcije. Produkcijski i umjetnički ambiciozan projekt Kontesa Dora premijerno je prikazan 1993., kad je na Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatne arene za najbolji film, scenarij, glavnu žensku ulogu i glazbu. Film prikazuje život prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević u vrijeme dvadesetih godina u Zagrebu. Tijekom kišne noći Karlo Armano (Rade Šerbedžija), kabaretski umjetnik i filmski amater, upoznaje Doru (Alma Prica), nepoznatu provincijalku s kojom provodi noć nježnosti i čarolija. Sutradan, djevojka nestaje. Karlo uskoro otkriva da je Pepeljuga zapravo grofica Pejačević.

+++++

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu

Cijena ulaznice u redovitom programu: 4 EUR (2 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina).

Ulaznice za kratke filmove (Piknik, Rastanak) ne naplaćuju se.

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. Online: dostupne na 
www.kinometropolis.eu (online prodaja zatvara se 2 sata prije početka projekcije).
2. Na recepciji MSU: utorak – petak od 11 do 21 sat, subota i nedjelja od 11 do 18 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije.
3. Na svim fizičkim prodajnim mjestima platforme Ulaznice.hr (ova prodaja zatvara se 1 sat prije početka projekcije) – 
provjerite popis prodajnih mjesta.

Program se odvija uz potporu Grada Zagreba, Europa Cinemas i HAVC-a.