Kino Metropolis MSU i Europa Cinemas za Noć europskog filma 5. prosinca 2023. u 20:00 sati poklanjaju publici projekciju vrhunskog filma – ”Caravaggiova sjena” redatelja Michelea Placida. Biografska povijesna drama donosi priču iz 1600-tih godina o subverzivnom slikaru Michelangelu Merisiju poznatom kao Caravaggio (Riccardo Scamarcio), koji vodi buran život, uvijek spreman na sitne obračune i sukobe, redovit gost taverni i bordela te koji je u kontinuiranoj potrazi za fascinantnim ženskim i muškim licima koja ocrtavaju istinu i poniznost njihovih života. Njegov stil ne slijedi dogme o oslikavanju svetaca koje su u ono doba bile postavljene od strane Crkve. Kada Papa Pavao V. otkriva da umjetnik, kao modele za prikaze svetaca koristi lopove, noćne dame i skitnice te da je optužen za ubojstvo suparnika Ranuccia, odlučuje angažirati tajnog agenta (Louis Garrel) koji će prikupiti dokaze o Caravaggiovim izgredima. Caravaggio pronalazi utočište kod plemkinje Costanze Colonne (Isabelle Huppert) čekajući papinu milost koja će mu omogućiti da izbjegne odrubljivanje glave kao kaznu za svoja nedjela.

???????? Noć europskog filma i ove godine tradicionalno se obilježava u Kinu Metropolis u MSU-u pod pokroviteljstvom Europa Cinemas i MEDIA programa, jedinog fonda Europske unije koji je namijenjen razvoju europske audiovizualne industrije. Europa Cinemas je europska kino mreža osnovana 1992. godine s ciljem podupiranja nezavisnih kino prikazivača i nezavisne europske filmske produkcije, a Kino Metropolis spada u nekolicinu hrvatskih kina koja su članica ove europske kino mreže. Noć filma jedan je od najpopularnijih filmskih događaja u cijeloj Europi pa tako i u Kinu Metropolis za koju se uvijek traži karta više.

???? Besplatne ulaznice preuzimaju se na blagajni MSU-a (od utorka do petka od 11.00 do 21.00 sat, subotom i nedjeljom od 11.00 do 18.00 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije)

???? Sve informacije o programu Kina Metropolis moguće je pratiti na web-stranici www.kinometropolis.eu, na Facebook stranici Kino Metropolis MSU u Zagrebu te Instagramu www.instagram.com/kinometropolis