(Grâce à Dieu), 137′, kriminalistička drama, Francuska, Belgija, r. François Ozon, gl. Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud.

Alexandre je bankar srednjih godina koji sa suprugom Marie i petero djece živi u Lyonu. On je i predani katolik kojeg još uvijek progoni trauma seksualnog zlostavljanja koje je doživio kao dječak u katoličkom izviđačkom kampu Svetog Luke. Alexandre spletom okolnosti otkrije da svećenik koji ga je zlostavljao, a riječ je o Bernardu Preynatu, još uvijek radi s mladima te odlučuje poduzeti nešto konkretno u cilju razotkrivanja oca Preynata. No svećenik uživa ugled u sredini u kojoj djeluje, pa Alexandre najprije stupi u kontakt s kardinalom Barbarinom, koji ga sasluša te potom suoči s Preynatom. A kad ovaj odbije povući se iz službe, Alexandre će potražiti druge Preynatove žrtve, te tako upoznati Françoisa Deborda i Emmanuela Thomassina s kojima kreće u iscrpljujuću borbu protiv seksualnih zločina i sustavnog zataškavanja od strane Crkve.

Nagrade i nominacije: Dobitnik nagrade Srebrni medvjed na Berlinaleu 2019.; dobitnik FIPRESCI nagrade za najbolji film na Stockholm filmskom festivalu 2019.; 8 nominacija za francusku filmsku nagradu César.