(The Man Who Sold His Skin), drama, 100′, Tunis, Francuska, Belgija, Švedska, Njemačka, red. Kaouther Ben Hania, gl. Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen De Bouw, Wim Delvoye

U očajničkoj potrazi za novcem i papirima koji će mu omogućiti da se domogne Europe i spasi voljenu ženu od prisilnog braka, mladi Sirijac Sam Ali prihvaća ponudu glasovitog umjetnika koji njegova leđa želi pretvoriti u umjetničko djelo. Misleći da dobiva slobodu, Sam završava kao eksponat u europskim muzejima. Ova romantična melodrama oštra je satira zapadnog društva i umjetničkog svijeta, inspirirana kontroverznim radom belgijskog umjetnika Wima Delvoyea, i ujedno prvi tuniski film nominiran za Oscara. Za ulogu Sama Alija, Yahya Mahayni u Veneciji je nagrađen za najboljeg glumca, a u jednoj od uloga nastupa i Monica Bellucci.

O redateljici: 

Kaouther Ben Hania tuniska je redateljica. Studirala je film na školi La Fémis i Sorbonne. Njezin prvijenac Ljepotica i psi (2017.) premijerno je prikazan u programu Izvjestan pogled u Cannesu, gdje je osvojio nagradu za najbolji zvuk. Dokumentarni prvijenac Challat of Tunis (2014.) otvorio je program ACID u Cannesu, dok je drugi dokumentarac, Zaineb mrzi snijeg (2016.), premijerno prikazan u Locarnu, nakon čega je osvojio nekoliko nagrada.