Drama, 86′, 2021, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, red. Aida Bukvić, gl. Amar Bukvić, Iva Mihalić, Dragan Despot, Sreten Mokrović, Siniša Popović, Mia Melcher, Robert Budak, Mirela Brekalo, Anja Djurinović, Damir Lončar, Pero Juričić, Vladimir Posavec Tušek, Iva Jerković, Pavle Metuško, Enes Vejzović, Fuad Ahmetašević, Aman Bukvić

Poslije pada Srebrenice, gdje je izgubio oca i dva brata, Dino se kao izbjeglica nastanio u Zagrebu. Došao je s tetkom i petogodišnjim bratom koji je odmah, kao ratno siroče, poslan s izbjegličkim konvojem u Dansku. Uskoro je zemlju napustila i tetka, i ostavila maloljetnog Dinu na brigu Gogou, slikaru i bivšem branitelju Vukovara, oboljelom od PTSP-a. Danas je Dino odrasli 22-godišnjak koji radi kao ulični čistač i stanuje kao podstanar kod gospođe Šlik, Gogoove bake. Dinino radno mjesto je Mali trg na Gornjem gradu gdje se nalazi i telefonska govornica s koje često zove jedinog prijatelja Fahru koji se u Sarajevu bavi sitnim kriminalom. Fahru je zadesila slična sudbina kao Dinu – u srebreničkom genocidu izgubio je brata. Dinin život promijenit će dolazak Dore, njegove nove sustanarke. Dora je studentica koja radi „noćnu smjenu“ u luksuznom zagrebačkom hotelu, da bi prehranila svoju majku i sestru u Vukovaru. Oboje će uskoro saznati da dijele istu bolnu sudbinu… Je li ljubav između dvoje toliko različitih, ali ipak sličnih ljudi uopće moguća, ili je tek samo okidač kako bi krenuli sami u potragu za svojim vlastitim identitetima?

O redateljici: 

Aida Bukvić rođena je u Zagrebu gdje je završila Klasičnu gimnaziju te kazališnu režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Za diplomsku predstavu Klupko Pere Budaka nagrađena je na Danima satire 1999. godine, a iste je godine Klupko bilo nominirano za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini. Od tada pa do danas režira više od trideset predstava u Hrvatskoj i BiH među kojima izdvaja Što je muškarac bez brkovaU posjeti kod gospodina Greena,  Osam ženaAristotel u BagdaduDjeca sa CNN-aTulum u samostanuBuđenjeGospođica Julija. Za dramatizaciju romana Što je muškarac bez brkova Ante Tomića dobila je nagradu na Marulićevim danima 2002., a predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini. Djeca sa CNN-a na Marulićevim su danima dobili Nagradu publike, a na Festivalu glumca u Vinkovcima bili proglašeni najboljom predstavom u cjelini. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu je redovita profesorica na Odsjeku glume.

➡ Film se prikazuje u programu Pula u Zagrebu po promotivnoj cijeni od 15 kuna (1,99 EUR)