(Werk ohne Autor), 189’, povijesni, romantična drama, Njemačka, Italija, r. Florian Henckel von Donnersmarck, gl. Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Hanno Koffler.

Njemački umjetnik Kurt Barnert prebjegao je iz Istočne Njemačke u Zapadnu u nadi za novim početkom. Uskoro upoznaje studenticu Elisabeth s kojom se i oženi, no traume iz djetinstva, kompliciran odnos s Elisabethinim ocem i brojni problemi ispriječiti će se u njegovom ljubavnom i kreativnom životu.

Nagrade i nominacije: Dvije nominacije za nagradu Oscar – za najbolju kinematografiju i najbolji strani film; nominacija za nagradu Zlatni globus za najbolji strani film.

Film Djelo bez autora prikazuje se u programu Revija europskog filma koji se održava od 20. lipnja do 1. srpnja 2020., prigodom obilježavanja sedme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji, i to na tri zagrebačke lokacije. Prvi tjedan projekcije se odvijaju na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21.30., potom od 27. do 29. lipnja u KIC-u i konačno od 30. lipnja do 1. srpnja u Kinu Metropolis MSU. Bit će prikazano 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Velike Britanije, Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Švedske, Belgije i Rumunjske. Žanrovski su to romantične komedije, biografske drame i kriminalističke drame. Ulaz na projekcije u programu Revije europskog filma je besplatan. Posjetite web-stranicu Revije europskog filma