(Minari), drama, 115′, SAD, red. Lee Isaac Chung, gl. Steven Yeun, Youn Yuh-jung, Yeri Han, Will Patton, Alan S. Kim

Minari je nježna i sentimentalna priča o obiteljskim korijenima koja prati korejsko-američku obitelj koja se doseljava na farmu u državu Arkansas u potrazi za vlastitim američkim snom. Međutim, obiteljska se situacija u potpunosti mijenja dolaskom prepredene, ali nevjerojatno brižne bake. U vrtlogu nestabilnosti i izazova njihovog novog života u nimalo prijateljski nastrojenom području, film Minari prikazuje neporecivu otpornost jedne obitelji i ukazuje nam na to što je zapravo dom.

Nagrade i nominacije: Zlatni globus za film na stranom jeziku; 6 nominacija za nagradu Oscar – za najbolji film, režiju, scenarij, glazbu, glavnog glumca (Steven Yuen u ulozi oca) te sporedne glumice (Youn Yuh-jung u ulozi bake)

LJETO U MSU 2021

I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu – LJETO U MSU 2021. Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmsku projekciju u Kinu Metropolis, performanse i na kraju večeri koncert. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni, kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta. U subotu 19. lipnja na programu je Oscarom nagrađena, američka obiteljska drama MINARI, nakon koje će, na platou MSU-a, uslijediti koncert pijanista Matije Dedića.