Drama, Hrvatska, 72′, 2023, red. Nevio Marasović, gl. Radko Polič, Andrija Žunac, Zlatko Burić-Kićo, Alma Prica, Goran Bogdan, Nina Violić, Tena Nemet Brankov, Toma Medvešek, Leona Paraminski, Janko Popović Volarić…

Umorni starac sjedi u restoranu i promatra goste. No kao da ih već poznaje. A dok osluškuje njihove razgovore, sve više izgleda kao da ih je negdje već čuo. Čekaonica za drugi svijet ne nudi izbor – u ulozi suca i porote, starac je prisiljen promatrati najvažnije trenutke svoga života, punog žaljenja i krivih odluka. Posljednji film velikog slovenskog glumca Radka Poliča nadrealistično je i melankolično ostvarenje nagrađivanog redatelja Nevija Marasovića (Vis-À-Vis – ZFF 2013.; Goran – ZFF 2016.), koji je redateljske vještine dosad dokazao u spektru različitih žanrova, od filma katastrofe i metakomedije do crnohumornog trilera i romantične dramedije. A dobitnik je i nekoliko Zlatnih arena.

O redatelju: Nevio Marasović (1983.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Njegov prvi cjelovečernji film The Show Must Go On (2008.) priskrbio mu je Zlatnu brezu za najboljeg debitanta na Pulskom filmskom festivalu, a ovjenčan je i Zlatnim arenama za najbolji scenarij i specijalne efekte. Drugi dugometražni film Vis-À-Vis prikazan je na ZFF-u 2013. godine, nakon čega su uslijedili Goran (2015.) i Comic Sans (2017.), koji je u Puli osvojio nagradu publike i šest Zlatnih arena, uključujući onu za najbolju režiju.