(The Heist of the Century/El robo del siglo), 114′, Argentina, kriminalistička komedija, red. Ariel Winograd, gl. Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Lukue, Pablo Rago, Rafael Ferro, Mariano Argento…

Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku poslovnice Banco Río u Acassusu, jednu od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Legendarna pljačka inspirirala je ovaj akcijski triler s elementima komedije, ali i svjetski popularnu seriju Money Heist. Predvođen odličnom glumačkom postavom, film je doživio jedno od najuspješnijih kino otvaranja u povijesti Argentine.

LJETO U MSU 2021

Film PLJAČKA STOLJEĆA prikazuje se u subotu, 26. lipnja, u programu Ljeto u MSU 2021. Nakon igranog filma prikazat će se kratki ambijentalni dokumentarni film KOZIBROD koji istražuje odnose žena s majčine strane obitelji, uz live soundtrack u izvedbi Svena Domaćinovića i Barbare Radelje. Za kraj večeri uslijedit će koncert benda SACHER koji čine mladi glazbenici Miljan Bakić i Ivan Beuc na gitarama, Dragan Brkljačić Faca na bubnjevima i vokalist Filip Riđički. Osnivač benda je Srđan Sacher, koji je i osnivač legendarnih bendova Haustor i Vještice te autor najvećeg hita i albuma novog vala – pjesme „Moja prva ljubav” i albuma „Treći svijet”. Dobitnik je tri nagrade Porin za album Vještica „Kradljivac srca”.