(Aftersun), drama, Velika Britanija, 98′, 2022, red. Charlotte Wells, gl. Paul Mescal, Frankie Corio, Celia Rowlson-Hall

Dvadeset godina nakon idiličnog ljetovanja koje je provela s ocem u turskom odmaralištu, Sophie se prisjeća njihova zajedničkog putovanja. Praznine između kućnih snimaka ispunjava stvarnim i izmišljenim sjećanjima kako bi upotpunila sliku oca kojeg nikada nije u potpunosti poznavala. Poslije sunca premijerno je prikazan na Međunarodnom tjednu kritike u Cannesu, a potom i na festivalima u Torontu, Karlovym Varyma i drugdje. Film je producirao oskarovski redatelj Barry Jenkins (Mjesečina, Ulica Beale), a u ulozi oca nastupa Paul Mescal, poznat po ulogama u Izgubljenoj kćeri i Normalnim ljudima.

Film Poslije sunca nominiran je za nagradu Oscar za najboljeg glavnog glumca

O redateljici: Charlotte Wells škotska je redateljica s adresom u New Yorku. Tijekom studija na NYU-u, koji je pohađala uz podršku njujorške i losanđeleske BAFTA-e, napisala je i režirala tri kratka filma. Časopis Filmmaker Magazine uvrstio ju je na svoj popis 25 lica nezavisnog filma, a 2020. godine sudjelovala je u programu Sundance Institute Screenwriters and Directors Lab. Poslije sunčanja (2022.) joj je prvi dugometražni film.