(Tengamos la fiesta en paz), obiteljska glazbena komedija, 101′, 2021, Španjolska, red. Juan Manuel Cotelo, gl. Teresa Ferrer, Carlos Aguillo, Mamen García, Eva Bravo, Ana Bravo, Juan Sánchez…

„Dragi Djede Božićnjače, ove smo se godine ponašali jako loše, ali naši su se roditelji ponašali još gore. I za njihovo dobro… morali smo ih kazniti.“ Riječi su kojih se groze svi roditelji u najezdi malih nevaljalaca i vragolana, koji su u ovoj urnebesnoj blagdanskoj komediji uzeli stvari u svoje ruke. Irina, Belén i Ángel dovest će roditelje do ludila, ali i osnažiti njihovu bliskost i obiteljsko zajedništvo. 

Proslavimo blagdan u miru treći je film španjolskog redatelja Juan Manuel Cotelo koji će svoju hrvatsku premijeru ostvariti u Kinu Metropolis, u kojem su se do sada s velikim uspjehom prikazivali njegovi naslovi Najveći dar i Marijina zemlja.

O redatelju:
Juan Manuel Cotelo rođen je u Madridu, u Španjolskoj 1966. godine. Od 1986. godine radio je kao novinar, redatelj, scenarist, producent i glumac. Osnivač je međunarodne filmske produkcijske i distribucijske kuće Infinito+1. Neki od njegovih najuspješnijih filmskih ostvarenja su mjuzikl El sudor de los ruiseñores, dokumentarac La última cima, igrano-dokumentarni film Najveći dar (El Mayor Regalo) koji je ostvario uspješnu distribuciju u Kinu Metropolis te Marijina zemlja (Mary’s Land).

➡ Hrvatska premijera u Kinu Metropolis: 10. studenog 2022.