(All of Us Strangers), drama, Ujedinjeno kraljevstvo, 105′, 2023, red. Andrew Haigh, gl. Andrew Scott, Paul Mescal, Jamie Bell, Claire Foy

Scenarist Adam (Andrew Scott) i tajanstveni Harry (Paul Mescal) slučajno se susreću jedne noći na praznom hodniku svoje londonske zgrade, čiji su jedini stanari. Među njima se ubrzo razvija veza te Adam, ponukan novim poznanstvom, odluči posjetiti rodni grad. Tamo, u kući u kojoj je odrastao, nailazi na svoje roditelje (Claire Foy, Jamie Bell) koji i dalje žive istim životom kao nekoć. Ali njegovi su roditelji umrli prije 30 godina. Stranci novo je fantazmagorično ostvarenje britanskog redatelja Andrewa Haigha, inspirirano romanom Strangers Taichija Yamade.

O redatelju: Andrew Haigh (1973.) britanski je redatelj i scenarist. Profesionalnu karijeru započeo je radeći kao montažer, a zatim i asistent režije na filmovima poput Gladijatora i Pad crnog jastreba. Godine 2009. snimio je svoj prvi dugometražni film Greek Pete, nakon čega je uslijedila romantična drama Vikend (2011.) koja ga je i proslavila. Kreator je popularne HBO-ove serije Looking, a među redateljska ostvarenja ubraja i filmove 45 godina (2015.) i Lean on Pete (2017.)