(Coup de chance) romantična komedija, Francuska, 93′, 2023, red. Woody Allen, gl. Lou de Laâge, Niels Schneider, Anna Laik

Jubilarni pedeseti film u karijeri velikog redatelja Woodyja Allena, premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji, romantična je komedija o Fanny i Jean koji se na prvi pogled čine idealnim bračnim parom: oboje su ostvarili uspješne profesionalne karijere, žive u prekrasnom stanu u elitnom kvartu u Parizu te su, čini se, još uvijek zaljubljeni kao i na početku svoje veze. Ali nakon što se Fanny igrom slučaja susretne s Alainom, svojim bivšim kolegom iz srednje škole, on ju doslovno obori s nogu. Uskoro se njih dvoje počinju sve češće viđati i sve se više zbližavati.

Film se prikazuje u programu Europa u kinu koji se održava u organizaciji Kulturnog kluba uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske s ciljem obilježavanja Dana Europe, promoviranja europskih vrijednosti i zajedništva. Ovogodišnje izdanje programa Europa u kinu želi skrenuti pozornost na Europske izbore koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja 2024. Birači u Hrvatskoj izabrat će 12 zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu, zakonodavnom tijelu Europske unije. Sve informacije o glasanju na Europskim izborima potražite na www.elections.europa.eu.

Program Europa u kinu moguće je pratiti na web-stranicama www.europaukinu.euwww.kinometropolis.eu te na facebook-stranicama www.facebook.com/europaukinu.eu i www.facebook.com/KinoMetropolis. Ulaz na projekcije je slobodan, a preporučuje se da posjetitelji dođu na vrijeme kako bi zauzeli mjesta u dvorani Kina Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.