Biografski povijesni triler, Srbija, 130′, 2022, red. Nedeljko Kovačić, gl. Jovana Stoiljković, Petar Zekavica, Nikola Kojo, Bojan Žirović…

Turbulentni, napeti i zavodnički život Vere Pešić, srpske obavještajke Kraljevine Jugoslavije koja se uplete u pozadinske igre jugoslavenskih, britanskih i njemačkih špijuna u svitanje Drugog svjetskog rata. Monarhijske, nacionalne i nacističke struje bore se za prevlast skrivenih namjera, dok ona manipulira sve strane kako bi ostvarila nepoznate osobne želje.

Film je inspiriran istinitom pričom o misterioznoj i predivnoj Veri Pešić koja se s 19 godina zaputila u Beograd, bez ikakvih sredstava za život. Otprilike tad, krajem 1930-ih, počinju nepoznanice. Jedni navode da tada u Beogradu upoznaje majora Slavka Radovića koji u njoj vidi potencijal fenomenalne jugoslavenske špijunke. Drugi navode da službenih potvrda za to nigdje nema, ali da postoje dokazi da je radila za Gestapo i njemačko veleposlanstvo te da je posjedovala njihovu novinarsku akreditaciju. Treći pak tvrde, nakon okupacije Jugoslavije ni partizani ni četnici nisu znali kojoj strani ona zapravo pomaže… Kao i film, njen život obavijen je misterijom.