U travnju 2024. u Kinu Metropolis u MSU-u prikazuju se tri nova naslova – francuska sudska drama Slučaj Goldman redatelja Cédrica Kahna o suđenju Pierreu Goldmanu, radikalnom ljevičarskom aktivistu, optuženom zbog nekoliko oružanih pljački, tijekom koje je živote izgubilo dvoje ljudi. No Goldman odbacuje optužbe za ubojstvo, a zahvaljujući svojoj spretnoj retorici i majstorskom poznavanju teatarskih konvencija sudnice, Goldman će zaintrigirati pažnju medija i postati junakom lijevih intelektualaca. Novi naslov je i Obalno šetalište, opservacijski dokumentarni film koji prikazuje veći broj istarskih stanovnika vezanih za šetalište Franza Josefa I., njegove građevine, plaže i more. Film prikazuje živote pojedinih osoba i njihove neposredne interakcije s ostalim ljudima kroz promjene godišnjih doba. Na repertoaru je i Okus ljubavi – romantična drama koja je na Cannesu nagrađena nagradom za najbolju režiju, a odabrana je i kao francuski kandidat za nagradu Oscar. Film donosi priču iz 1885. godine o slavnom kuharskom dvojcu Eugénie (Juliette Binoche) i Dodinu (Benoît Magimel), njihovom romantičnom odnosu i Eugénienom odbijanju braka zbog vlastite slobode i emancipacije. No Dodina to neće spriječiti da je pokuša razuvjeriti.

U suradnji s edukativnim dječjim programom KinoKino prikazuje se uzbudljiva dječja pustolovina Moj mačak Ru, o živahnom i znatiželjnom mačiću koji otkriva život na pariškim krovovima. Njegova se sudbina mijenja kada ga desetogodišnja djevojčica Clémence usvoji i odvede u svoju ladanjsku kuću u srcu planina. Tada počinje nevjerojatna pustolovina za Clémence i Rua, koji će odrastati zajedno i upoznati nove prijatelje. Nakon projekcije održat će se kratki razgovor u kojem će edukatori animirati djecu na raspravu o filmu, razgovarati o pozitivnim vrijednostima o kojima film govori s ciljem razvijanja afiniteta prema filmu kao suvremenom mediju te razvoja kritičke svijesti kod djece. Film se prikazuje na francuskom jeziku s hrvatskim podnapisima.

+++++

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu

Cijena ulaznice u redovitom programu: 4 EUR (2 EUR za djecu, učenike, studente i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina).

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. Online: dostupne na www.kinometropolis.eu (online prodaja se zatvara 2 sata prije početka projekcije).
2. Na recepciji MSU: utorak – petak od 11.00 do 21.00 sat, subota i nedjelja od 11.00 do 18.00 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije.
3. Na svim fizičkim prodajnim mjestima platforme Ulaznice.hr (ova prodaja se zatvara 1 sat prije početka projekcije) – provjerite popis prodajnih mjesta.

Program se odvija uz potporu Grada Zagreba, Europa Cinemas i HAVC-a.