U srijedu, 19. lipnja prikazuje se dokumentarac VILINSKI VRT – hrvatska manjinska koprodukcija, koja u kina dolazi nakon impresivne festivalske turneje te donosi priču o suprotstavljanju konvencijama, odrastanju, domu, obitelji i prihvaćanju: Fanni je 19-godišnja transrodna tinejdžerica koju je obitelj izbacila na ulicu, Laci je 60-godišnji beskućnik koji ju je prihvatio takvu kakva jest. Već četiri godine žive pod istim krovom poput oca i kćeri na marginama mađarskoga društva.

Iste večeri prikazuje se i film SAVRŠENI DANI, koji je na festivalu u Cannesu nagrađen za najboljega glumca te osvojio nagradu ekumenskog žirija. Novo remek-djelo velikog njemačkog redatelja Wima Wendersa prati Hirayamu koji naizgled uživa u svom jednostavnom životu čistača javnih zahoda u Tokiju. Pored njegove savršeno strukturirane radne svakodnevice, on uživa u slušanju glazbe i čitanju knjiga. Također voli drveće koje redovito fotografira. Međutim, nekoliko neočekivanih susreta polagano će započeti razotkrivati njegovu prošlost. Wendersov najnoviji film duboko je dirljiv i poetičan prikaz ljepote svakodnevnog svijeta koji nas okružuje.

U četvrtak, 20. lipnja prikazuju se dva nagrađivana kratkometražna filma redatelja Borne Armaninija: PROLJEĆE ŽIVOTA tematizira prijateljstvo dvoje mladih zagrebačkih prijatelja u vrijeme koje nazivaju proljećem života. Svaki ljudski život na neki način ima svoja godišnja doba, a adolescentski život koji ovaj film tematizira, vrijeme je borbe za identitet i status muškarca te pobune protiv sistema kakvim ga u tom trenutku nalaze; film TRENUCI IZAZOVA tematizira život jednog glumca koji se nađe u nizu nezgodnih okolnosti koje su mu prouzročili neugodni likovi iz firme „Prometni prekršaji“ – automobil mu dignu ispred nosa dok je bio u posjetu majci. Mark posuđuje novac od svog poslodavca koji je polu-kriminalac. Na Mediteranskoj obali upoznaje svoju buduću ljubav Tihanu. Počinje živjeti s njom, prolazeći kroz niz smiješnih i vrlo tipičnih situacija.

Iste večeri prikazuje se i novi film Mladena Đorđevića RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO – beskompromisna društvena satira o koruptivnoj tranziciji, koja vješto uključuje žanrovske elemente fantastičnog horora, noira, akcijskog filma i crne komedije, te kroz priču bivših radnika u borbi za pravdu zaključuje da radničku klasu, izuzev solidarnosti, jedino može spasiti dobar smisao za humor odnosno sarkazam.

+++++

Raspored svih projekcija i ulaznice potražite na: www.kinometropolis.eu

Cijena ulaznice u redovitom programu: 4 EUR (2 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina).

Ulaznice možete kupiti na 3 načina:
1. Online: dostupne na www.kinometropolis.eu (online prodaja zatvara se 2 sata prije početka projekcije).
2. Na recepciji MSU: utorak – petak od 11 do 21 sat, subota i nedjelja od 11 do 18 sati i na dan projekcije sve do početka projekcije.
3. Na svim fizičkim prodajnim mjestima platforme Ulaznice.hr (ova prodaja zatvara se 1 sat prije početka projekcije) – provjerite popis prodajnih mjesta.

Program se odvija uz potporu Grada Zagreba, Europa Cinemas i HAVC-a.